top of page

Allerhande

Project

Redactioneel werk

(SEO copy & videocampagne)

Jaar

2022/2023/2024

Locatie

Nederland

Website

Wie heeft 'm nou niet in een keer in 't winkelmandje gekiept of een van de duizenden recepten in eigen keuken gekookt? Allerhande, hét magazine van Albert Heijn, is al jaren een van de meest succesvolle foodplatformen - zowel in print als online. Voor de online redactie werkte ik aan het optimaliseren en schrijven van SEO content, het ontwikkelen en uitvoeren van videocampagnes met chefkok Hugo Kennis en het bedenken van (video)content en recepten voor social media op basis van de huidige foodtrends en zoekresultaten.

Dit project was in opdracht van MPG.

Screenshot 2023-02-06 at 10.52.56.png
Screenshot 2023-02-06 at 10.44.54.png

Bordje voor je buren was een campagne van Allerhande die moest laten zien hoe eten voor verbinding kan zorgen. Met korte video's met chefkok Hugo Kennis lieten we zien dat een bordje delen met de buren heel makkelijk én leuk kan zijn. We riepen mensen, zowel via deze video's op social als in het magazine, op om zelf ook een bordje voor de buren te maken en deze te delen met #bordjevoorjeburen.

 

Nadat het idee en de globale uitwerking gepitcht was, ging ik er als redacteur mee aan de slag om het concept uit te werken, de inhoud van de video's te bepalen, scripts te schrijven en deelnemers te zoeken. Ook was ik aanwezig bij de shoot en zorgde ik ervoor dat de content op de socials van Allerhande geplaatst werd en dat er een landingspage kwam met informatie. 

Screenshot 2023-02-06 at 10.58.20.png
Screenshot 2023-02-06 at 11.10.58.png

Guilty Pleasure is een online format op de socials van Allerhande om je vingers bij af te likken. De korte video's focussen op 'lekkere' shots van guilty - en not-so-guilty - receptuur.

Elke maand zorgde ik als redacteur voor:

- het aandragen van nieuwe receptuurideeën tijdens de brainstorm op basis van seizoen, thema, zoekresultaten en trends;

- de begeleiding van het hele traject van receptontwikkeling, scripts schrijven, shooten en editten van de video's;

- het pitchen van de ideeën en verwerken van feedback vanuit Albert Heijn.

bottom of page